T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYOĞLU - BEYOĞLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ YOL HARİTASI

İnsan yaşamını biyo-psiko-sosyal anlamda bütüncül bir biçimde negatif etkileyen her türlü bağımlılık durumuna karşı ülkemizde topyekün bir mücadele başlatılmıştır. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumların da üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Aşağıda bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılması gereken çalışmalar adım adım açıklanmıştır. Bu süreçte destek için kurumumuzun her türlü iş birliğine açık olduğunu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

MEB BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA;

1-) Tüm öğretmen ve okul idarecileri tarafından MEBBİS-ÖBA platformu üzerinden "Bağımlılıkla Mücadele-1" eğitimi videoları izlenecektir.

2-) Tüm psikolojik danışman ve rehber öğretmenler tarafından yine MEBBİS-ÖBA platformu üzerinde yer alan "Bağımlılıkla Mücadele-2" eğitimi videoları izlenecektir.

3-) Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM - https://tbm.org.tr/ ) kapsamında yer alan ve her okul kademesi için ayrı ayrı hazırlanan bağımlılıkla mücadele sunuları ve görselleri aracılığıyla okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere 6-24 Şubat 2023 tarihleri arasında eğitimler verilecek ve bu eğitimler ile ilgili veriler MEBBİS/E-Rehberlik modülüne işlenecektir.

(Not: Verilerin MEBBİS/E-Rehberlik modülüne işlenmesi için gerekli  adımlar: MEBBİS --> E-Rehberlik Modülü --> RPD hizmetleri grup veri girişi -->  Gelişimsel ve önleyici hizmetler --> Bilgi verme çalışmaları --> Sosyal duygusal gelişim --> TBM başlıkları takip edilerek hangi modül uygulandıysa o modüle ait sonuçlar girilecektir.)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 14:41 - Görüntülenme: 659
  Beğen | 27  kişi beğendi