BEYOĞLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Adres
Halıcıoğlu Mahallesi, Tokaç Sokak, No 16 Beyoğlu / İSTANBUL X Veysel Vardal Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu binasının en üst katı
Vizyon
İlçemizde ikamet eden ve/veya ilçemiz okullarına öğrenim gören özel gereksinimli her bireyin eğitsel inceleme ve değerlendirmesinin yapılmasıyla beraber yöneltme, yerleştirme ve izleme işlemlerinin eksiksiz yapılması - Psikososyal sorunları olan birey ve aileler için psikolojik danışmanlık hizmeti sunulması
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, hizmet alanımızda bulunan eğitim ve öğretim kurumları ve ilçemiz vatandaşlarına; rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesini sağlayarak, özel eğitime gereksinim duyan öğrencileri bilimsel yöntemler kullanarak tanılamak, bu bireylerin uygun eğitim ortamlarından yararlanmasını sağlamak ve bu öğrencileri izleme çalışmalarını yürüterek eğitim ortamlarını düzenlemektir.
Başarılar
Özel eğitim gereksinimli bireylerin inceleme ve değerlendirmesi ile başvuru yapan gönüllü bireylere psikolojik danışmanlık hizmetleri profesyonel biçimde ve aksamadan yerine getirilmektedir.
Öğretim Şekli :
Ulaşım
Eminönü´den 77Ç ile Çıksalın durağından; 47, 47E, Taksim´den 36T ve 38 otobüsleri ile Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Durağından ve Metrobüs ile Halıcıoğlu durağından Merkezimize kolayca ulaşabilirsiniz.
Servisimiz bulunmamaktadır.
Halıcoğlu Mah. Çıksalın Semti
Bilimsel Etkinlikler
Kurumumuzda her yıl özel eğitim ve rehberlik alanı ile ilgili en az 2 araştırma yapılmakta ve bu araştırmalar, bilimsel kongre sunumu, makale veya araştırma raporu şeklinde değerlendirilmektedir. Bunun yanı sıra alanımızla ilgili konularda hem kurum personelinin hem de ilçemizdeki okullarda görev yapan meslektaşlarımızın katılabileceği eğitimler ve seminerler yapılmaktadır.